Yoga LotuzzHet volgen van yoga bij Yoga Lotuzz in Goes helpt je om flexibeler en sterker te worden, zowel fysiek als mentaal. Door de verschillende houdingen en ademhalingstechnieken word je bewuster van je lichaam en ontwikkel je meer kracht en flexibiliteit.

Het beoefenen van yoga kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je algehele welzijn. Door regelmatig yoga te beoefenen bij Yoga Lotuzz in Goes, zul je merken dat je meer rust ervaart, beter in staat bent om met uitdagingen om te gaan en meer in balans bent.

Kortom, kom naar Yoga Lotuzz in Goes en ervaar zelf de vele voordelen die yoga kan bieden voor zowel je lichaam als geest.

HATHA YOGA


Hatha yoga helpt bij het versterken van het lichaam, verbeteren van de flexibiliteit en balans, en het vergroten van de innerlijke rust en focus. Het is een goede manier om te ontstressen en tot jezelf te komen. Door regelmatig beoefenen van hatha yoga zal je merken dat je lichaam en geest sterker en soepeler worden.

Het is belangrijk om comfortabele kleding te dragen tijdens de yoga les en eventueel een yoga mat mee te nemen. Het is aan te raden om niet te veel te eten vlak voor een yoga les, omdat het prettiger is om yoga houdingen uit te voeren met maag die niet te vol zit. 

Kortom, hatha yoga is een fijne en toegankelijke vorm van yoga die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, balans en innerlijke rust. 

Godinnenhouding restorative yoga

RESTORATIVE YOGA /  herstellende yoga

Deze zachte vorm van yoga biedt talrijke voordelen voor lichaam en geest. Tijdens de yoga houdingen, die voornamelijk zittend en liggend zijn, wordt het lichaam ondersteund door diverse soorten yoga kussens en dekens, en de houdingen worden voor enkele minuten vastgehouden. Restorative yoga, ofwel herstellende yoga, is een passieve vorm van yoga.

Door bewuste ademhaling en meditatie tijdens deze yoga, kan het lichaam zelfs de diepste lagen van spanning loslaten, waardoor een ontspanningsreactie door het hele lichaam wordt geactiveerd. De yoga houdingen hebben een positief effect op zowel het fysieke als het mentale welzijn, zonder enige spanning te veroorzaken.

Voordelen van Restorative Yoga/herstellende yoga:
- Geeft energie
- Vermindert stress
- Verlicht pijn, inclusief hoofdpijn
- Verlaagt de bloeddruk
- Corrigeert hormonale disbalans in het lichaam
- Is effectief in het voorkomen van ziekten (zoals hart- en vaatziekten, diabetes)
- Verlicht klachten gerelateerd aan zwangerschap, menstruatie en de overgang
- Helpt bij het voorkomen en verlichten van symptomen van verkoudheid en griep

 yin YOGA 

 
Yin yoga is een passieve vorm van yoga waarbij posities voor langere tijd worden aangehouden. Het voornaamste fysieke voordeel van yin yoga is het versterken van het bindweefsel, ook fascia genoemd. Het is cruciaal voor het behoud van gezonde en flexibele heupen, onderrug en bekken, wat bijdraagt aan je mobiliteit. Yin yoga ondersteunt dit proces. Daarnaast bevordert het de functie van organen en biedt het mentale en emotionele voordelen, zoals het kalmeren van de geest en het verminderen van stress.

Voordelen van Yin Yoga:
- Geeft energie
- Vermindert stress
- Biedt de kans om te ontspannen
- Verbeterde orgaanfunctie (hart, longen, nieren, spijsverteringsstelsel)
- Verhoogt de mobiliteit in de heup- en lage rug gewrichten, bekkengebied
- Versterkt het bindweefsel in de gewrichten.

YOGA NIDRA

Yoga Nidra, ook bekend als 'yogaslaap', leidt je naar een toestand tussen waken en slapen. Na een sessie voel je je verkwikt, zowel fysiek als mentaal en emotioneel, omdat deze milde vorm van yoga een diepe verbinding en genezing bevordert.

De sessie start met enkele rustige yogahoudingen en ademhalingsoefeningen om het lichaam te ontspannen. Vervolgens lig je ongeveer 30 minuten stil op een mat, terwijl je bewustzijn zich in de overgangsfase tussen waken en slapen bevindt, een staat die normaal alleen tijdens diepe slaap wordt bereikt. Je volgt de instructies van de yogaleraar die je aandacht door je lichaam leidt. Eén sessie van yoga nidra kan gelijkstaan aan vier uur slaap, waardoor je je na afloop verfrist en uitgerust voelt, en vaak slaap je die nacht bijzonder goed.

Om comfortabel en warm te blijven tijdens yoga nidra, breng je een fleece deken en een klein kussentje mee, en trek je warme sokken en een vest aan.

De voordelen van yoga nidra zijn onder andere:
- Het bevordert betere en diepere slaap.
- Het is goed voor de concentratie.
- Het biedt rust.
- Het stimuleert creativiteit.
- Het geeft energie.
- Het versterkt het immuunsysteem.

Yoga nidra kan ook helpen bij hormonale disbalans, angsten, depressie, burn-out, hoge bloeddruk, en hart- en vaatziekten.

Een greep uit de reacties op de yogalessen

- Wat een heerlijk uurtje, even tijd voor mezelf. Niet altijd even makkelijk, maar sowieso ontspannend. 
-  Ik heb geslapen als een blok  ná de eerste les. Heerlijk!
- Heerlijk relaxed! Een cadeautje aan mezelf.
- Rustgevend na een dag hard werken
- Een heerlijk moment van rekken en strekken
- Ontspannend
- Fijn, compleet
- Heerlijk ontspannend, fijne sfeer
- Toen ik begon met hatha yoga zat mijn ademhaling hoog, dit is nu (2 maanden later) niet meer 
- mijn osteopaat merkte dat ik soepeler was en vroeg wat ik had gedaan; 'yoga volgen' was mijn antwoord, ik volg yoga om rustig te worden in mijn hoofd, niet perse om soepeler te worden 

Wat spreekt je aan in de yogalessen

- Een prettige rustige begeleiding en aanmoedigend om jezelf een beetje uit te dagen
- Dat je er lekker rustig van wordt
- Het contact maken met mezelf
- Prettige sfeer, fijne begeleiding, niet zweverig
- Ontspannen sfeer, prettige stem, gezellige groep 

- Down to earth, niet te zweverig, de ruimte voor jezelf,  'alles' is goed. Je noemt het een cadeautje voor onszelf en zo ervaar ik het ook.
- De afwisseling, de toelichting op de houdingen
- Dat alles weer lekker los komt, dat je het zo lekker als jezelf doet
- Rust, prettige manier van les geven 

Kom langs voor een (proef)les bij yoga lotuzz in goes en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen!

Contact

Evelyne Lindenbergh
06 48722243
[email protected]

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.